Sigurd Mathias er storfornøyd med skøytetrening. Nå ønsker han seg flere treningskompiser. Foto: Trondheim Kortbaneklubb/Youtube

– Jaaaaaaaa, roper Sigurd Mathias i videoen som Trondheim Kortbaneklubb har laget om prosjektet «Skøyteløp for utviklingshemmede».

Han har akkurat krysset mållinja i en treningskonkurranse med sin egen trener, og er slett ikke i tvil om hvem som vant:

– Jeg vant, sier han.

Og Sigurd Mathias har blitt en kløpper på skøyter, enda det bare er femte gangen han er med på trening.

Artig

Prosjektet, som fikk midler fra ExtraStiftelsen i fjor, har som mål å etablere et fast treningstilbud for personer med utviklingshemming. Ideen fikk de fra Oppegård IL, som har et liknende tiltak.

Kortbaneklubben i Trondheim ble stiftet i 2010, og har på kort tid gjort suksess med skøyteskole for unger.

– Vi er en gjeng med gamle skøyteløpere, som startet skøyteskolen, og nå har vi over hundre unger med, forteller prosjektleder Frode Midjo.

I tillegg har de aktive juniorer og seniorer, men nå vil de utvide tilbudet til flere.

– Vi hadde besøk av Oppegård IL, og synes det var veldig artig det de har fått til. Så derfor tenkte vi at vi også kunne få til noe liknende, sier Midjo.

Se videoen med Sigurd Mathias her:

Video: Youtube/Trondheim Kortbaneklubb

Litt skummelt

Og som tenkt, så gjort. Klubben søkte om penger gjennom Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, og fikk innvilget støtte for 2015. I høst var endelig Midjo klar til å ta i mot deltakere, og først ute var Sigurd Mathias.

Han har stortrivdes fra første stund, men nå ønsker både han og Midjo seg flere deltakere til prosjektet.

– Jeg synes det er kult, og tøft, og morsomt, forteller Sigurd Mathias i videoen.

Selv om han innrømmer at det kan være litt skummelt også, så inviterer han andre til å komme på en trening for å prøve seg fram, med følgende budskap:

– Jeg har lyst til at de også skal gjøre komme, sånn at de også synes det er artig, sier han.

Dersom du eller noen du kjenner kan ha interesse av å bli med på tilrettelagt skøytetrening i Trondheim, kan du kontakte Trondheim Kortbaneklubb ved Frode Midjo på epost frode@midjo.no.