Prosjektinformasjon

Ordningsnavn
Helse høst (2018)
Prosjektnavn
Kollentrappa
Prosjektet i kortform

Vi vil skape et nasjonalt prosjekt for alle unge medlemmer (15-30 år) tilknyttet organisasjonen. Dette skal være et prosjekt som går over seks måneder, og det avsluttes med å gå/løpe opp Holmenkollen, under et arrangement som heter Kollentrappa.

Alle landets ungdomskontakter (ca 30) får oppgave å samle deltakere fra sitt lokalmiljø. Gruppene som dannes skal trene sammen fra januar til juni. De må selv velge ut hvor mange treningsøkter de skal ha i uken, og hva disse øktene skal inneholde.
Kollentrappa er i slutten av mai/juni. Deltakerne vil ta fly til Oslo, møtes og gjennomføre løpet.

Organisasjon
Norsk Epilepsiforbund
Org.ledd
12 av landets lokallag
Prosjektleder/forsker

Bård Dalhaug

Fylke(r)
Landsdekkende
Konkret sted/adresse
Kongeveien 5, Oslo
Konkret sted/postnr
0787
Bevilget
2019: kr 240 000
Startdato
01.01.2019
Sluttdato
30.06.2019
Status
Under gjennomføring

Søknadssammendrag

 • Mange med epilepsi har blitt frarådet til å drive idrett og fysisk aktivitet. Men kun en liten andel av de med epilepsi bør ta avstand fra fysisk aktivitet. Inaktivitet som ung kan føre til både overvekt og isolasjon. Deltar man ikke i aktiviteter i skolegården eller på fritiden går man glipp av en viktig sosialiseringsprosess, samt den fysiske utviklingen andre barn/unge får. Vi vil vise at fysisk aktivitet kan være givende, og fylt av mestringsopplevelser.
  I 2018 sendte vi et lag til Kollentrappa. Dette ga oss gode erfaringer. Vi søker nå midler for å gjøre dette til et nasjonalt prosjekt.

 • Hovedmål:
  - Skape engasjement og motivasjon til videre bevegelseslyst hos deltakerne.

  Delmål:
  - Øke det «normale» aktivitetsnivået til alle deltakerne
  - Deltakerne skal kjenne på forbedringer i egen utførelse av aktivitetstilbudet, og på denne måten oppleve
  mestring.

 • Gruppen vi vil nå med dette prosjektet er i hovedsak unge mennesker (15-30 år) over hele landet, tilknyttet Norsk Epilepsiforbund.

 • 70
 • Prosjektet er åpent for alle forbundets medlemmer mellom 15-30 år. Fokus er på å sette seg, og nå, individuelle mål. Rekrutteringen vil foregå over facebook, mail, lokallag, ungdomsnettverk og EpilepsiNytt

  Ungdomskontaktene samler deltakere fra sitt lokalmiljø. De tar også del i planlegging og er en viktig del av rekrutteringen. De får så utdelt informasjon. Her finner de blant annet generell info om prosjektet, aktivitetetsforslag og hvordan man kan motivere deltakere.

  Gruppene skal selv finne ut hvor mange treningsøkter de skal ha, og hva disse øktene skal inneholde.
  Øktene vil bli lagt opp for at deltakerne skal få positive opplevelser rundt fysisk aktivitet.
  Ungdomskontaktene vil kontinuerlig være i kontakt med prosjektleder. De skal oppdatere ham på gruppens fremgang og ta opp eventuelle problemer/utfordringer. Norsk Epilepsiforbund vil støtte samtlige grupper med økonomiske midler for aktiviteter.

  Kollentrappa er enten i mai eller juni, og deltakerne vil reise til Oslo. Etter arrangementet spiser vi middag sammen. Under middagen vil deltakerne ha mulighet til å utveksle erfaringer og bli bedre kjent. Dagen etter Kollentrappa vil det også bli arrangert roligere aktiviteter av ungdomskontaktene i Oslo.

 • - Januar, 2019 –: rekruttere og informere potensielle deltakere.

  - Februar til mars, 2019 - starte aktivitet 1-3 ganger i uken. Alt etter hva som passer for de forskjellige
  gruppene.

  - Mars til mai, 2019 - begynne å jobbe spesifikt mot Kollentrappa

  - Juni, 2019- Gjennomføre Kollentrappa