Elevene på Jeriko skole i Oslo storkoste seg med Fortellinger fra Rettighetsslottet. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Det er tross alt ikke hver dag at en tegneserieskaper tar turen til gymsalen på Jeriko skole i Oslo. Med seg i bagasjen hadde Thomas Drefvelin – mannen bak Rettighetsslottet – med seg både gitar, sang og en diger bunke med tegneserier.

Lærer om barns rettigheter

Og slikt blir populært blant de godt over 80 første-, andre- og tredjeklassingene, som allerede er godt kjent med historien bak tegneserien.

– Jaaaaa!, jublet de på spørsmål om de hadde hørt om Rettighetsslottet før.

Tegneserien baserer seg på det digitale undervisningsmateriellet og sangene med samme navn, som har som mål å lære elever og barn i barnehage om barns rettigheter. Det er Redd Barna som står bak prosjektet.

ExtraStiftelsen har støttet både produksjonen av tegneserieheftet og lanseringen. Alt materiell knyttet til Rettighetsslottet er derfor gratis for brukerne, og er du eller dine barn interessert i å lære mer, kan du gå inn på nettsidene til Rettighetsslottet hos Redd Barna.

Thomas Drefvelin har både tegnet og laget sangene til Rettighetsslottet. På Jeriko skole ble han nærmest behandlet som en superstjerne da det første tegneserieheftet ble lansert. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Kommer flere tegneserier

Onsdag var det altså klart for lansering av den første tegneserien om Rettighetsslottet, og allerede etter sommeren kommer neste utgave. Den er sårt etterlengtet, skal vi tro elevene på Jeriko skole.

– Kan du synge Krokodillesangen?, spurte en av barna, som allerede hadde sunget med på de tre foregående sangene.

Dette måtte Drefvelin beklage at de ikke kunne denne gangen, for Krokodillesangen – eller Trekkoppkrokodille, som den egentlig heter – hører nemlig til neste tegneseriehefte.

Vi venter i nesten like stor spenning som elevene på Jeriko skole!

Slik ser det første tegneserieheftet i serien om Rettighetsslottet ut. Illustrasjon: Thomas Drefvelin/Redd Barna

Dette er Rettighetsslottet

  • Rettighetsslottet er et undervisningsmateriell om barns rettigheter, i regi av Redd Barna.
  • Materiellet er gratis, og er laget for de eldste barna i barnehagen, og for elever i 1.-4. klasse.
  • I Rettighetsslottet lærer du om barns rettigheter via tegninger, sanger, filmer og bilder. I tillegg til det digitale materiellet, består Rettighetsslottet av en plakat (bokmål / nynorsk), en CD, et sanghefte, en tegneserie og flere undervisningsopplegg.
  • Tegneserieheftet ble lansert torsdag 28. april 2016, og er støttet av ExtraStiftelsen.