Emilie «Mimmi» Andersen (19) fikk oppfylt sin drøm om å spille inn en sang, gjennom ExtraExpress. I august kom hennes første musikkvideo.

Emilie «Mimmi» Andersen (19) ga tidligere i år ut singelen «Unbreakable». Innspillingen, som er laget i samarbeid med Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, fikk støtte av ExtraExpress.

I mars ble prosjektet trukket ut som vinner under Extra-trekningen på Nrk, og vips fikk Emilie, som er født med en nevrologisk sykdom som rammer musklene og hjertet hennes, realisert drømmen om å lage en musikkvideo.

Kjendis

– Det var veldig gøy. I videoen ser du at jeg er på konsert med 5 Seconds of Summer. De er heltene mine, så det var veldig gøy å få med det, forteller Emilie, som også har med både bestevenninnen og nabojenta i videoen.

– Nabojenta går rundt og sier til alle at hun er kjendis, smiler Emilie.

Se videoen «Unbreakable» her:

Video: Youtube

Ble mobbet

Men låta Unbreakable handler om langt mer alvorlige temaer enn konsert og kjendiser. Emilie forteller at inspirasjonen kommer fra en tøff tid i livet hennes.

– Jeg skriver mange sanger, men akkurat den sangen handler om å være uknuselig. Jeg har blitt mye mobbet, og ikke hatt det så enkelt, så jeg ville lage en sang der jeg viser mobberne at de ikke knuser meg. Jeg er tøffere enn de tror. Det handler om at man ikke skal lytte til den stemmen inne i hodet, den djevelen som sier at man ikke er bra nok og at man er så forferdelig. Jeg vil heller si at «nei, vet du hva, jeg er bedre enn du sier», forteller den tøffe 19-åringen.

Hun takker familien og bestevenninnen for at hun har kommet seg gjennom den vonde tiden, men forteller at det er én ting som virkelig holder henne oppe.

– Musikken! Uten musikken hadde ikke jeg overlevd. Jeg er helt avhengig av musikken, forteller hun, og legger til at drømmen er å gå i studio og spille inn et helt album.

Emilie i platestudiet, da «Unbreakable» ble spilt inn i vinter.

Vil hjelpe andre

Per nå har videoen til låta over 800 visninger på Youtube. Nylig ble Emilie intervjuet av NRK P1, der Unbreakable hadde verdenspremiere på radio. Hør intervjuet her (trykk på «Musikkterapi»).

Nå håper hun musikken hennes kan inspirere andre.

– Målet er at Unbreakable kan nå ut til folk på samme måten som musikk har hjulpet meg, sier hun.

Historien om Emilie har fått oppmerksomhet også i hennes eget lokalmiljø i Drøbak. I september ble hun blant annet intervjuet av lokalavisen Amta om prosjektet.

Prosjektinformasjon