Generalsekretær Hans Christian Lillehagen blir intervjuet av Nrk på prosjektbesøk hos Norsk Folkehjelps feriehjem på Nesodden. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/ExtraStiftelsen

– Det er mange innvandrerkvinner, som har mange barn, og som ikke har mulighet til å reise bort, forteller daglig leder i Norsk Folkehjelps OASEN, Erlinda Munoz til Nrk.

Det var tirsdag 11. august at ExtraStiftelsens generalsekretær, Hans Christian Lillehagen, besøkte prosjektet, som i til sammen seks uker i sommer har arrangert sommerferie for innvandrerkvinner og barna deres.

Prosjektet er støttet av ExtraStiftelsen med 400.000 kroner, og Lillehagen synes det var stas å se hva pengene går til.

– Dette har ikke vært et veldig dyrt prosjekt, men det ser ut til at de har fått veldig mye ut av pengene, sier han.

Fotball var en populær aktivitet blant de yngste ferierende på Furukollen. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/ExtraStiftelsen

Også NRK Østlandssendingen ble med på besøket, og du kan se reportasjen de laget her (trykk på Gratis sommerferie under tv-ruten).

Totalt har rundt 130 personer deltatt på sommerferie-turene, i tillegg til en rekke frivillige fra Norsk Folkehjelp. Furukollen ligger flott til, like ved sjøen, og bading har vært blant favorittaktivitetene til de yngste ferierende – på tross av en litt kjølig sommer.

Erlinda Munoz forteller at hun håper de kan gjenta prosjektet med gratis ferieturer, kanskje allerede i høstferien i år. Slikt gjør generalsekretær Hans Christian Lillehagen fornøyd.

– Det er veldig gledelig å høre at de har planer om å fortsette med liknende turer. Noe av det vi håper på når vi gir støtte, er at organisasjonene skal klare å fortsette prosjektene videre på egen hånd, sier han.

Daglig leder i Norsk Folkehjelps Oasen, Erlinda Munoz og generalsekretær i ExtraStiftelsen, Hans Christian Lillehagen. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/ExtraStiftelsen