Generalsekretær i ExtraStiftelsen Hans Christian Lillehagen, sammen med Hilde Haualand, 1. amanuensis HIOA.

Det er 50 års jubileum for Døves kulturdager i Norge. I år er arrangementet utvidet til å omfatte deltakere fra mer enn 20 land.

– Tegnspråkfestivalen er en blanding av fag, kultur og sosiale treff for norske og for besøkende fra andre land. I alt er flere hundre døve i Bergen for å ta del i et spekket program forteller prosjektleder Rune Anda i Bergen døvesenter.

Bygger bro

Torsdag 24.august var det fagdag og ExtraStiftelsen var invitert til å holde et innlegg. Generalsekretær Hans Christian Lillehagen er imponert over all den frivillighet og faglighet som er samlet i Bergen disse dagene.

– I søknaden la vi merke til hovedmålsettingene om at en festival som dette er en brobygger mellom hørende og døve, mellom døve i flere land. Det er nesten poetisk sier Lillehagen.

Kulturdagene går fra torsdag 24. august til søndag 28. august, med flere titalls arrangementer fra inn- og utland. Sjekk ut 50.døves kulturdager sitt program her http://www.dk2017.no/

Generalsekrtær i ExtraStiftelsen Hans Christian Lillehagen sammen med prosjektleder Rune Anda i Bergen døvesenter.

Mulig takket være støtte fra ExtraStiftelsen

Fagdagen under festivalen hadde spesielt fokus på døves mentale helse og forskere legger fram resultater og problemstilling de ser fra sin forskning. Cathy Chovaz fra Canada, som er psykolog og professor fortalte om sterke pasienthistorier som like gjerne kunne vært fra Norge.

– Vi har fått et sterkt faglig program i tillegg til flotte kulturopplevelser, og ikke minst betydningen av å treffe
hverandre i et stort tegnspråkfellesskap. Dette hadde ikke vært mulig å få til uten støtte fra ExtraStiftelsen forteller prosjektleder Rune Anda i Bergen døvesenter.

Bergen døvesenter ble overrasket i 2015 med midler til døvefestivalen

 

Bergen Internasjonale Tegnspråkfestival

  • Et prosjekt i regi av Bergen Døvesenter og Norges Døveforbund
  • Støttet av ExtraStiftelsen med 650 000 kroner
  • Arrangeres i Bergen fra 24.-27.august 2017
  • En feiring av døvespråk og kultur