Trener i Norges flotteste aktivitetspark

I Ålesund har innvandrerkvinner fått et eget tilbud om trening i kanskje landets flotteste treningspark.

Treningsparken på Tueneset var stappfull da innvandrerkvinner fra Ålesund møtte opp til første trening. Foto: LHL Ålesund, Sula og Giske

Like vest for Ålesund sentrum ligger naturskjønne Tueneset, og her har LHL Ålesund, Sula og Giske gjort underverker for å tilrettelegge naturen for alle.

Blant annet har de etablert gapahuk, de har utbedret stier med tanke på tilrettelegging for funksjonshemmede, og nylig åpnet de en aktivitetspark med ti treningsapparater i området. Samtlige prosjekter er støttet av Stiftelsen Dam.

Samarbeid med voksenopplæringen

Og med ny aktivitetspark ønsket LHL å bidra til at nye grupper kommer seg ut i naturen og i fysisk aktivitet. Dermed etablerte de prosjektet «Apparattrim for innvandrere på Tueneset», og fra og med høsten 2018 møter en rekke innvandrerkvinner opp for å trene på Tueneset.

– Parken er nå tatt i bruk, og med ytterligere støtte fra Extrastiftelsen har lokallaget i samarbeid med byens voksenopplæring satt i gang fysisk trening for innvadrerkvinner, forteller Inger Lise Råket i LHL Ålesund, Sula og Giske.

Har med egen fysioterapeut

Hver onsdag er det trim hvor egen fysioterapeut veileder deltagerne i riktig bruk av apparatene. Apparatene er valgt ut i samarbeid med en fysioterapeut, og flere av apparatene er også tilrettelagt for mennesker som sitter i rullestol.

Allerede på første trening møtte en rekke innvandrerkvinner opp, og det ble en strålende dag på Tueneset.

– Det var en kjempefin opplevelse i dag for oss alle, forteller Inger Lise Råket.

Like ved siden av treningsparken ligger gapahuken med utegrill og benker, også den finansiert av Stiftelsen Dam gjennom LHL. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Åpen for alle

Aktivitetsparken, gapahuken og turstien på Tueneset er åpen for alle – døgnet rundt. Inger Lise Råket håper derfor at aktivitetene de gjennomfører i området vil bidra til at flere tar parken i bruk, også på andre tidspunkter. På den måten håper de at også sosiale bånd knyttes.

– Aktivitetsparken er åpen for alle og vi vil derfor anspore til at også andre deltar i aktiviteten. Gjennom felles aktiviteter på tvers av nasjonaliteter vil dette være et tiltak som fremmer arbeidet med integrering, skriver hun i søknaden til stiftelsen.

Etter treningen er planen å nyte et felles måltid rundt utegrillen ved gapahuken, som står like ved siden av treningsparken.

Prosjektleder

Inger Lise Råket

Detaljer
Program
Ekspress (vår 2018)
Prosjektnavn
Apparat trim for innvandrere på Tueneset
Organisasjon
LHL
Beløp Bevilget
2018: kr 30 000
Startdato
01.07.2018
Sluttdato
31.12.2019
Status
Avsluttet
Flere detaljer

Mer informasjon om søknaden og sluttrapporten til dette prosjektet kan du få ved å kontakte søkerorganisasjonen eller sekretariatet i Stiftelsen Dam.