Denne spreke gjengen fra Os turlag vet å benytte seg av turstiene i området. Foto: Stian Amadeus Antonsen

Os kommune ligger vakkert til på vestlandet, med dype daler, fjell og fjord. Med uttalige naturperler er det heller ikke så rart at det lokale turlaget er svært aktivt. Lokallaget har over 1000 medlemmer, og fikk i 2015 inspirasjonsprisen fra Os kommune for sitt gode arbeid.

– Vi har tilbud til folk i alle aldre, fra barnas turlag til frikus for de mer spreke og seniorgruppa som samarbeider med LHL lokalt, forteller nestleder i Os turlag Edmund Larsen.

Det er viktig å kose seg på tur, og det vanker både kaffe,kjeks og sjokolade.

– Vi går ofte på tur, og det sosiale er minst like viktig som den fysiske aktiviteten, sier Jorunn Nytræ, aktiv turgåer i lokallaget.

Det er mye aktivitet rundt langavatnet, og nye boliger i området gjør at den nye gapahuken vil kunne bli godt brukt.

– Vi har brukt Jan Haaland som tegnet denne gapahuken hvor vi sitter nå til å tegne den nye gapahuken. Det blir både gulv og en liten terasse utenfor, sier Edmund.

– Vi har allerede mange aktiviteter i området hvor gapahuken kommer, turboklubben vår for barn mellom 5 og 10 år er mye på tur her. Med den nye gapahuken vil dette bli en fin base, og vi håper dette vil føre til enda mer aktivitet, avslutter Edmund.

Prosjektinformasjon

Ordningsnavn
ExtraExpress (vår 2017)
Prosjektnavn
Aktivitets plass med Gapahuk
Organisasjon
Den Norske Turistforening
Lokallag
Os Turlag
Prosjektleder/forsker

Arvid Øvreeide

Fylke(r)
Hordaland
Kommune(r)
Os
Bevilget
2017: kr 30 000
Startdato
01.07.2017
Sluttdato
01.11.2018
Status
Under gjennomføring