Møt panelet: Samtale om sommerkroppen

Stiftelsen Dam inviterer til en samtale om å finne de gode løsningene for å droppe jaget om den «instagram-vennlige sommerkroppen».

DAM Redaksjonen • 9 Jun. 2017

«Det er etter hvert gjort en god del forskning på sammenhengen mellom bruk av sosiale medier og kroppsbilde. Forskningen viser at det virker negativt på kroppsbildet vårt å bruke mye tid på Facebook. Jo mer man blir eksponert for bilder av vellykede kropper, desto mer miserabel føler man seg selv». Det skriver lege og forfatter Kari Løvendahl Mogstad i boken Kroppsklemma.

Oppfordrer til å «kuppe» sommerkroppen

Og nettopp dette er temaet for Stiftelsen Dams frokostseminar på Kulturhuset i Oslo torsdag 15. juni. Mogstad er blant dem som stiller i panelet, som skal være en samtale om å finne gode måter å motvirke et slikt usunt kroppspress. De siste ukene har Stiftelsen Dam oppfordret til å «kuppe» hashtagen #sommerkroppen i sosiale medier, for å løfte fram mange ulike forbilder.

Deler ut 60 millioner kroner

Samme dag som frokostseminaret deler Stiftelsen Dam ut 60 millioner kroner til helseprosjekter over hele landet, gjennom frivillige helseorganisasjoner. Samtlige prosjekter bidrar til bedre helse, blant annet gjennom folkehelsetiltak, rehabilitering og tiltak for funksjonshemmede. Det er dette stiftelsen ønsker å fokusere på, gjennom kampanjen og frokostseminaret. – Vi vet at mange sliter med utfordringer som kanskje blir ekstra synlige når man for eksempel skal på stranda, og at mange sliter med selvfølelsen i møtet med forventninger om hvordan en kropp bør se ut. Å løfte fram flere forbilder, med ulike fasonger, funksjonsnivåer og utfordringer tror vi vil bidra til å gi flere mennesker selvtillit til å nyte sommeren med akkurat den kroppen de har, framfor å fokusere utelukkende på utseende, sier Lillehagen. Frokostseminaret arrangeres altså på Kulturhuset i Oslo, torsdag 15. juni klokken 08-10. Det er gratis å komme inn, men vi setter pris på om du gir oss beskjed om du kommer her!

Her er panelet:

Og torsdag stiller altså et svært kompetent panel til samtale på Kulturhuset i Oslo. Møt dem her: