Her er Helse-tildelingen 2016

139 prosjekter kan i dag juble over støtte.

DAM Redaksjonen • 15 Dec. 2016

Og en av dem som jubler aller mest er Jane Byberg i Stavanger Turistforening. Hun ble nemlig overrasket på kontoret sitt dagen før dagen, med 720.000 kroner til prosjektet «Klart det går!».

Mye glede

For de siste dagene har Stiftelsen Dam reist rundt til sju forskjellige byer for å overraske prosjektledere. Sist, men ikke minst, var regionssekretær i Norges Astma- og Allergiforbund i Østfold, Mona Marthinussen, som fikk en svært god start på dagen torsdag: Video: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam Og gleden har i aller høyeste grad vært gjensidig for Stiftelsen Dam. – Det er fantastisk å se hvor mye glede disse midlene gir. Veldig mange ildsjeler får i dag beskjed om at de kan videreutvikle prosjektene sine. Det igjen betyr mye for veldig mange mennesker rundt om i landet, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen. HER ER HELE OVERSIKTEN OVER HVILKE PROSJEKTER SOM FÅR MIDLER GJENNOM HELSE HØST 2016

Store endringer

Og nå kan endelig alle som har fått prosjektmidler slippe jubelen løs. Totalt er det 139 prosjekter som får støtte i denne runden, som er den aller første gangen med Helse-prosjekter. – Det har vært et år med store endringer i Stiftelsen Dam, og vi har vært veldig spente på hvordan alt rundt søknadshåndtering og tildeling ville fungere. Heldigvis har håndteringen i ExtraWeb gått tilnærmet knirkefritt, og vi er veldig stolte over å ha fått til disse endringene, sier Lillehagen. Tidligere var ordningen delt i to, forebygging og rehabilitering, og det var kun én søknadsfrist i året. For om man skulle bli skuffet over ikke å få midler i denne runden, så er det nå nye muligheter allerede til våren. Neste søknadsfrist for Helse er allerede 15. mars. Disse midlene blir tildelt i juni.