Mat uten allergener trenger ikke å være kjedelig - litt frossen chili, og vips har du en smaksbombe! Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/ExtraStiftelsen

Det var prosjektet Matallergikurs som ble den heldige vinneren av ukens ExtraExpress-trekning.

I oktober ble det holdt kurs for lokalforeningens medlemmer hos Urban Food i Fredrikstad. Der lærte kokken Bård Greni, blant annet kjent fra tv-programmet Fingrene av fatet på TV2, bort sine kokkekunster.

Deltakerne fikk bryne seg på til sammen 15 ulike retter, der det verken ble brukt mel, melk eller egg. Resultatet var en svært smakfull og næringsrik meny, som medlemmene enkelt kan lage hjemme også.

Målet med kurset var å sørge for bedre ernæring og bedre mestring hos deltakerne. Derfor var det også en ernæringsfysiolog med, som kunne fortelle om næringsinnholdet i de ulike rettene.

Les om prosjektet her: Matmagi med matallergi

Etter tirsdagens ExtraExpress-trekning på Nrk planlegger lokalforeningen å lage flere slik kurs for sine medlemmer. Vi gratulerer, og ønsker bon appetit!

Faksimilie: nrk.no