Extra-tildelingen 2015

235 millioner kroner til 544 helseprosjekter over hele landet. Dette er Extra-tildelingen 2015.

DAM Redaksjonen • 24 Nov. 2015

Riktignok er det én måned til julaften, men tradisjonen tro er det i slutten av november at Stiftelsen Dam er i det gavmilde hjørnet. I dag, tirsdag 24. november 2015, deler stiftelsen ut et rekordstort beløp til helseprosjekter og forskning over hele landet. 235 millioner kroner skal fordeles på 544 store og små prosjekter.

Vid definisjon av helse

– Det er veldig hyggelig å kunne bidra til å realisere så mange viktige prosjekter rundt om i landet, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen. Stiftelsen Dam støtter prosjekter innen rehabilitering, forebygging og forskning, og innen både fysisk og psykisk helse. – Vi har en svært vid definisjon av helse, noe som gjenspeiler seg i prosjektene vi støtter, sier Lillehagen.

På Norges-turné

I uken som gikk reiste han rundt i Norge, fra Alta i nord til Kristiansand i sør, for å overraske prosjekter som har fått midler. Hensikten var å dele gleden ved tildelingen med flere enn dem som har mulighet til å delta på arrangementet i Gamle Logen i Oslo. Og selvsagt for å sørge for ekstra profilering av de mange flotte prosjektene rundt om i landet. – Jeg er imponert over hvor mye kreativitet det er rundt om i organisasjonene vi støtter. Veldig mange ildsjeler legger ned mye innsats for å gjøre livet bedre for andre mennesker, enten det er integrering gjennom idrett, som vi så i et prosjekt hos Trondhjems Turnforening eller ved å arrangere Norges første internasjonale tegnspråkfestival, som vi så hos Bergen Døvesenter, sier Lillehagen.

Disse får støtte

Og kreativiteten går også langt utover disse to prosjektene. 544 prosjekter får altså støtte, og mange tusen mennesker får det litt bedre, takket være ildsjeler, forskere, frivillige og hardtarbeidende prosjektledere. Her gir vi dere Extra-tildelingen 2015: EXTRA-TILDELINGEN 2015: DISSE PROSJEKTENE FÅR STØTTE